Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ébredj: Úszunk a műanyagban!

Az óceánok műanyagszennyezettségéről már mindenki hallott, az óriási szemétszigetek megléte megkérdőjelezhetetlen, és a helyzet súlyossága mára már elérte a válsághelyzetet!

De mit is jelent ez pontosan?

Nagyjából azt, hogy évente 8-9 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, és a jelenlegi becslések szerint az óceánokban úszó műanyagdarabok száma több, mint 5 billióra rúg.

A vizeinkben kikötött műanyaghulladékok több száz év alatt apró részecskékre bomlanak, ezek az úgynevezett mikroműanyagok. A jelenlétük nem csak a tengeri állatokra van hatással, hanem az őket elfogyasztó más állatokra, és emberekre is, hiszen könnyedén bekerülnek a táplálékláncba.

A helyzet nagyon elkeserítő, ugyanakkor a folyamat megállítható, csak a megfelelő megoldásokra kell koncentrálnunk.

Hogy mik ezek?

Amennyire csak lehet ki kell zárni az egyszer használatos műanyagokat az életünkből, az elhasznált műanyagokat pedig szelektíven kell gyűjtenünk. A szelektíven gyűjtött szemétből számtalan kreatív ötlet született már…
Azt például tudtad, hogy az Adidas piacra dobott egy olyan sportcipőt, ami óceáni hulladékból készült, és ami óriási sikert aratott? Ugye, mennyire nagyszerű kezdeményezés?

Bizony, épp itt az ideje, hogy elkezdjünk nyitni egy olyan világ felé, ahol a szemétből valami igazán értékes dolog születik.

Keresés