Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Parafa, mint fenntartható divat!

Imádod a divatos táskákat, kiegészítőket, nem szívesen mondanál le róluk, de közben aggódsz a bolygónk jövőjéért, és egy környezetbarát megoldást keresel?

A portugál parafából készült termékeinkkel egyszerre lehetsz divatos, ugyanakkor választásoddal óvod a környezetet is.

De mi is a parafa, és miért olyan csodálatos alapanyag?

A portugál parafa nem más, mint többféle fa többéves ágain vagy törzsein keletkező vastag kéreg, amely 100%-ban környezetbarát anyag.

A parafákat 2011 óta Portugália nemzetifáinak minősítették és kivágásuk az ország egész területén tiltott. 
Azonban fontos tudni, hogy a parafa kéreg lefejtése nem károsítja a fát, sőt épp ellenkezőleg, segíti a fák egészségét, hogy azok akár 200 évig is élhessenek.  A parafa megújítható, hiszen minden lefejtés után, a fa egy új parafa réteget termel, ami pont ugyanolyan minőségű, mint az előző.

Ráadásul a parafatölgyek hosszú élete a bolygónk szempontjából is fontos, hiszen ezek az erdők évente mintegy 14 millió széndioxidot nyelnek el, amivel hozzájárulnak a légkörbe kibocsátott üvegházhatású gázok csökkentéséhez.

Mind ezek mellett pedig rendkívül rugalmas, ellenálló, vízálló és 100%-ban biológiailag lebontható anyag.
Sőt mi több, újrahasznosítható is, hiszen például a parafadugók újrahasznosításával építőanyagokat állítanak elő, mivel köztudottan kivételes szigetelő anyag. 

Környezeti lábnyoma is jóval kisebb mint a műanyagoké, és a gyártása során keletkező hulladékot más anyagok előállítására használják fel.

Igen, joggal mondhatjuk, hogy a parafa egy olyan csoda a természetből, ami lehetővé teszi, hogy akkor se kelljen lemondanunk a divatos kiegészítőkről, ha a környezettudatosság mellett tettük le a voksunkat.

Tartalomhoz tartozó címkék: környezetbarát parafa

Keresés